[VIDEO] ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA! ereziarhului Teofil din Ierusalim

 

 

 

«Nu în numele Tău minuni[1] multe am făcut?

Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi.

Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.»

Matei 7, 22-23

 

 

 

După pogorârea Sfintei Lumini în Sâmbăta Mare – prin care Hristos a adeverit întregii lumi că El este Dumnezeu şi Stăpânul universului – pseudo-patriarhul Teofil al Ierusalimului a cutezat miercuri în Săptămâna Luminată, la numai trei zile de la Învierea Domnului, o cumplită nelegiuire!

Asemenea lui Iuda, care deşi ospătat la Cină L-a predat sinedriului evreiesc pe Cel Nepreţuit, acesta s-a rugat împreună cu urmaşii ucigaşilor Mântuitorului lumii, rabinii evrei. La acest funest moment au participat şi întâistătători musulmani, alţi hulitori ai Preasfintei Treimi.

 

filmare din 9/22 aprilie 2020

 

«Liderii religioși se roagă în Ierusalim pentru terminarea pandemiei coronavirusului

Liderii care s-au adunat pe terasa […] Hotelului Regele David din capitală au citit aceeași rugăciune în comun în limbile lor liturgice.»

«Printre cei prezenți s-a numărat rabinul șef sefard Yitzhak Yosef, rabinul șef aşchenaz David Lau, patriarhul ortodox grec din Ierusalim Teofil al III-lea, administratorul apostolic al Patriarhiei Latine din Ierusalim arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa, șeful Organizației Imamilor din sudul Israelului imam şeic Jamal el Ubra, imam şeic Agel Al-Atrash și liderul spiritual druz şeic Mowafaq Tarif.»

«În urma rostirii comune a rugăciunii, [David] Lau a comentat că Biblia se referă la Ierusalim ca la casa de rugăciune pentru toate popoarele.»

«[Pierbattista] Pizzaballa a remarcat, de asemenea, descrierea biblică a Ierusalimului ca fiind o casă de rugăciune pentru toate popoarele și a spus că, prin urmare, a fost important „ca noi aici, în Ierusalim, să ne rugăm pentru toți oamenii împreună”» (The Jerusalem Post)

 

 

«Şi a zis Domnul către Moise: „Iată, tu te vei odihni cu părinţii tăi, iar poporul acesta se va scula şi se va desfrâna după dumnezeii străini ai pământului aceluia în care va intra, iar pe Mine Mă va părăsi şi va călca legământul Meu, pe care l-am încheiat cu el; Pentru aceasta se va aprinde mânia Mea asupra lui în ziua aceea şi-i voi părăsi, Îmi voi ascunde faţa de la ei şi vor fi omorâţi şi-i vor ajunge mulţime de necazuri şi greutăţi şi atunci Israel va zice: Aceste necazuri nu m-au ajuns ele oare pentru că nu este Domnul Dumnezeul meu în mijlocul meu? Dar Eu Îmi voi ascunde faţa Mea de la el în ziua aceea, pentru toate fărădelegile lui pe care le-a făcut el, întorcându-se la alţi dumnezei.» (Deuteronomul 31, 16-18)

 

 

Reproducem în continuare un fragment din cartea Stâlpii Ortodoxiei pentru a putea înţelege că adevărata cauză a suferinţelor care deja au început să se abată de acum asupra noastră este de natură duhovnicească, asemenea celei care a determinat căderea Constantinopolului.

«Seara se apropia iute şi mulţimi de oameni se grăbeau spre Sfânta Sofia. La slujbele din ultimele cinci luni nici un grec ortodox evlavios nu trecuse porţile bisericii acesteia care fusese pângărită de latini şi de apostaţi. Însă în ajunul prăznuirii Sfintei Theodosia (29 Mai), în ultima noapte de libertate a Cetăţii, clericii şi poporul, indiferent ce simţeau faţă de Unire, au venit împreună pentru ultima liturghie din Aghia Sofia, dându-şi seama că unirea florentină nu i-a salvat şi nici nu va putea salva Bizanţul.

Lăsând de-o parte toate neînţelegerile, nici un cetăţean, afară de cei ce vegheau zidurile, nu a lipsit de la această disperată slujbă de cerere. Preoţii care socoteau că unirea cu Roma era un mare păcat, au venit acum la altar să slujească împreună cu unioniştii. Cardinalul era şi el de faţă, iar alături de el episcopi care nu i-au recunoscut niciodată autoritatea. Toţi au venit să se spovedească, ca să poată primi Împărtăşania, fără să se îngrijească dacă era dată de un ortodox sau de un catolic. Pe când mozaicurile de aur sclipeau în lumina miilor de candele şi lumânări, iar preoţii în strălucitele lor veşminte se mişcau solemn, în acea clipă s-a săvârşit o jalnică şi nevrednică unire în Biserica Sfânta Sofia.

În toate acele săptămâni de nenumărate atacuri ale turcilor, apărătorii Cetăţii, cu mila lui Dumnezeu, ţinuseră Cetatea, până când sultanul hotărâse să renunţe. Însă ultimele zile au fost un moment de cotitură pentru apărătorii antiunionişti. După ce marea majoritate au cedat în faţa unirii, trădând Ortodoxia, au pierdut ocrotirea lui Dumnezeu. Călugărul Ghenadie (Ghenadie Scholarios, viitorul Patriarh), nu a luat parte la slujbe, căci atunci când turcii ajunseseră la porţi Ghenadie fugise la Adrianopol.»[2]

 

 

 

 

 

[1] aviz celor ce afirmă că Sfânta Lumină se pogoară pentru dreapta credinţă a pretinsului patriarh.

[2] Stâlpii Ortodoxiei, Ed. Cartea Ortodoxă/Ed. Egumeniţa, Alexandria/Galaţi, 2008, p.271.

 

 

 

 

LEGĂTURĂ ESENŢIALĂ: AVANPREMIERĂ A VIITOAREI SPIRITUALITĂŢI A OMENIRII: Experimentul Timişoara

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gânduri despre “[VIDEO] ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA! ereziarhului Teofil din Ierusalim

Lăsați un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s